13. 07. 2018. SBB fondacija u akciji čišćenja u Novom Sadu

Nakon Pančeva, Kragujevca, Sombora i Leskovca, Eko tim SBB fondacije je stigao i u Novi Sad, gde je u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Čistoća“ i uz podršku članova udruženja „Čepom do osmeha“ čistio prostor oko Petrovaradinske tvrđave na kojoj se održava jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi – Exit.

„Svakog dana Petrovaradinska tvrđava nas dočeka sa velikom količinom rasutog otpada, koji naši radnici čiste. Zadovoljstvo nam je što su nam se u akciji čišćenja priključili organizacija „Čepom do osmeha“ i Eko tim SBB fondacije. Veoma je važno da podižemo zajedničku ekološku svest kako naših sugrađana, tako i naših gostiju. Ono što smo uočili na prostoru Tvrđave jeste da se masovno skidaju čepovi sa flašica, što čine i naši radnici, ne samo sada, već i tokom cele godine kako bismo pomogli najmlađima. Tokom prvog festivalskog dana sakupljeno je blizu 20 tona smeća.“ – izjavila je Danijela Jankov, rukovodilac službe javne higijene JKP Novi Sad.

„Nama je velika čast što je tim „Čepom do osmeha“ partner SBB fondacije u ovoj kampanji i ponosni smo jer je nama pored humanosti, naravno, bitan ovaj ekološki momenat. Količina čepova koja se skupila danas uopšte nije zanemariva – to je oko 10.000 komada. Ove godine smo sakupljali i limenke, a potrudićemo se da u budućnosti na ovakvim manifestacijama sakupljamo i limenke i plastičnu ambalažu.“– izjavila je Vanja Petković, predsednica udruženja „Čepom do osmeha“.