Pročitajte naše vesti

Pozarevac 10

06. Aug. 2017. Građani Požarevca priključili se društveno odgovornoj kampanji

Nakon čišćenja više lokacija u Beogradu, Kikindi, Zrenjaninu, Vrbasu, Kuli, Somboru, Novom Sadu, Pančevu i Vršcu, kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, nastavljena je i u Požarevcu. Potrebu za podizanjem ekološke svesti građana prepoznali su i članovi organizacije „Ekološka svest“ sa brojnim volonterima koji su zajedno sa eko timom SBB Fondacije, Stefanom Stankovićem iz SBB kao i Sašom Valjarevićem, učestvovali u vikend akciji.

Ovom prilikom, Saša Valjarević, generalni direktor Javnog komunalnog preduzeća zahvalio se SBB Fondaciji na organizovanju ove akcije i mogućnosti da grad Požarevac bude deo nje. „Ovo je velika pomoć našem gradu i Javnom komunalnom preduzeću jer na taj način budimo svest, posebno kod mladih sugrađana, da nam je potrebna i njihova pomoć u održavanju higijene grada“, rekao je Saša Valjarević iz Javnog komunalnog preduzeća.

Pozarevac 10

Više
Vršac 9

23. Jul. 2017. Očišćen prostor oko Gerontološkog centra u Vršcu

Akciji čišćenja, koja je krajem jula održana u Vršcu, uz eko tim SBB Fondacije, Draganu Davidović iz SBB-a i Miloša Vasića, člana Gradskog veća u Vršcu podršku su pružili i udruženje „SUBNOR“ i udruženje „Invalida rada“ iz Vršca, koji su izrazili zadovoljstvo zbog sprovođenja ekološke akcije u gradu.

„Grad je rado podržao ovu ekološku akciju SBB Fondacije i drago mi je da su danas sa nama i udruženja “SUBNOR” i” Invalidi rada” iz Vršca. Ova akcija ima dodatni značaj zbog toga što se održava u krugu Gerontološkog centra, što znači da ima i ekološki i humanitarni karakter”, izjavio je Miloš Vasić, član Gradskog veća.

 Ovom prilikom prisutnima se obratio i predsednik udruženja „SUBNOR“, Dragoljub Đorđević izjavivši: „Mi smo se rado odazvali pozivu SBB Fondacije jer smatramo da je ovo jedna važna misija. Takođe mislimo da bi omladinu trebalo edukovati o ovoj temi kako bi se doprinelo boljem ophođenju mladih prema životnoj sredini.”

Vršac 9

Više
Pančevo 8

16. Jul. 2017. Tamiški kej zablistao nakon čišćenja Pančeva

U okviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tokom vikenda 15. i 16. jula održana je akcija čišćenja u Pančevu, kada je, uz prisustvo eko tima SBB Fondacije, Ksenije Bulatović iz SBB-a i Marije Andrić iz  JKP „Higijene“ iz Pančeva očišćen Tamiški kej.

“Osvešćivanje građana na ovu temu je jako dugotrajan proces. Ipak iz godine u godinu sve je više ljudi koji su svesni važnosti ove teme. Ovo je drugi put da JKP “Higijena” učestvuje u akciji čišćenja i nadam se da će se kampanja nastaviti sve dok svi građani ne budu edukovani po pitanju očuvanja životne sredine”, rekla je Marija Andrić, iz JKP „Higijena“ iz Pančeva.

Pančevo 8

Više
Novi Sad 7

09. Jul. 2017. U akciji čišćenja Novog Sada očišćena Petrovaradinska tvrđava

U okviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ nakon tri dana održavanja Exit festivala sprovedena je akcija čišćenja Petrovaradniske tvrđave u Novom Sadu, čime je ukazano na potrebu podizanja ekološke svesti građana.

Eko timu SBB Fondacije podršku su pružili članovi udruženja „Čepom do osmeha“, kao i Sanja Poljanski iz SBB-a i Danijela Jankov, iz JKP Novi Sad.

Nama je, kao i uvek, pravo zadovoljstvo kada organizacije iskažu želju da nam se priključe u čišćenju bilo koje površine, a naročito kada je u pitanju ovako velika manifestacija kao što je Exit, gde je površina na kojoj se festival održava zaista velika. Drago nam je što je sa nama danas i udruženje “Čepom do osmeha” s obzirom da se mi iz Čistoće uvek priključujemo akciji, prikupljamo čepove i vrlo rado predajemo. Kako oni prepoznaju potrebu da očuvaju životnu sredinu, tako i mi našim malim doprinosom želimo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebniјa”, izjavila je Danijela Jankov, portparolka JKP „Čistoća“ iz Novog Sada koja se raduje nastavku ove akcije.

Novi Sad 7

Više
Sombor 6

02. Jul. 2017. Sombor deo kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

U akciji čišćenja Sombora koja je za vikend održana kod parkinga “Roda“ megamarketa, uz EKO tim SBB Fondacije učestvovali su i članovi odbojkaškog kluba „Voley Stars“ i džudo kluba „IPON“, a podršku je pružio i Miroslav Kovačić, član Gradskog veća grada Sombora, kao i Tatjana Ilić iz kompanije SBB.

Grad Sombor podržava ovu akciju čišćenja i zahvalni smo kompaniji SBB što je prepoznala važnost zaštite životne sredine. Nadam se da će se ova akcija nastaviti sve dok svi građani ne budu svesni važnosti ove teme”, izjavio je Miroslav Kovačić, član Gradskog veća grada Sombora koji se zahvalio svim učesnicima.

Više